Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εισαγωγή


Είμαστε μια παρέα που εδώ και χρόνια ταξιδεύουμε πολύ. Πάρα πολύ. Και διαβάζουμε και ψάχνουμε πολύ πριν ταξιδέψουμε, τόσο που μπορούμε πλέον να κατανοούμε αρκετά τη νοοτροπία και τον πολιτισμό των τόπων στους οποίους ταξιδεύουμε.

Το internet είναι η κύρια πηγή των πληροφοριών μας, ιδιαίτερα για εκείνα που δεν γράφουν οι επίσημοι χάρτινοι οδηγοί. Για το πού βγαίνει ο κόσμος, τι του αρέσει, πώς δουλεύει, πώς ζει την καθημερινότητά του.

Τα ταξίδια μάς έκαναν να αγαπήσουμε περισσότερο την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη: Να ανακαλύπτουμε τα ωραία (ακόμα και αυτά τα αυτονόητα, που δεν τα προσέχουμε πια) και να κατανοούμε τα άσχημα (χωρίς να γινόμαστε μηδενιστές). Θα θέλαμε πάρα πολύ να μπορούσαμε να τα δείξουμε και να τα περιγράψουμε όλα αυτά στους επισκέπτες της πόλης μας από όλον τον κόσμο.

Πέρσι, τον Αύγουστο του 2010 αποφασίσαμε να κάνουμε πραγματικότητα μια ιδέα που υπήρχε εδώ και καιρό, το να φτιάξουμε μια σελίδα αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη. Και έτσι ξεκινήσαμε το Thessaloniki Info Guide.

Το Thessaloniki Info Guide είναι ένα αγγλόφωνο site που φτιάχνουμε σιγά-σιγά και με κόπο: Δεν είμαστε ούτε μελετητές της πόλης, ούτε συγγραφείς, ούτε φωτογράφοι, ούτε προγραμματιστές. Προσπαθούμε όλο το site να είναι δικό μας για να μη χρωστάμε σε κανέναν και να γράφουμε ό,τι θέλουμε και όπως θέλουμε - το πρόβλημα όμως είναι ότι μαθαίνουμε καθώς γράφουμε! Σύντομα, σκοπεύουμε να μεταφράσουμε και κομμάτι του site και σε άλλες γλώσσες, σε συνεργασία με γλωσσομαθείς φίλους μας.

Τώρα μας ήρθε και μια άλλη ιδέα: να γράφουμε τις ιδέες μας και στα ελληνικά. Αλλά επειδή τα πολλά περιγραφικά περιττεύουν για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να καταγράφουμε τις απόψεις μας σε αυτό το blog όπως και όποτε μας έρθει.

Ελπίζουμε να βρείτε τα άρθρα μας χρήσιμα, και εδώ και στο Thessaloniki Info Guide!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου